OBERMAN 601 FAUTEUIL HERSTOFFEREN

Artikel 1 van 5
€ 950,00 (inclusief btw)

OBERMAN 601 FAUTEUIL HERSTOFFEREN

Wanneer u een fauteuil, stoel of bank heeft waar u emotioneel aan gehecht bent is het wellicht een idee om hier een cultproduct van te maken door dit te laten herstofferen in koeienhuid. Zo maakt u van een functioneel meubel een echter eyecatcher! En koeienhuid wordt bij vele designmerken toegepast zoals Vitra, Cassina etc. de klassiekers zijn vaker te krijgen in deze bijzondere uitvoering. Uiteraard kan dit ook gewoon in stof of leder.

 

Ontwerp van Jan des Bouvrie

De "meneer Oberman" fauteuil is een ontwerp van Jan des Bouvrie voor Gelderland zitmeubelen uit de jaren '70. De fauteuil heet officieel 601. Meneer Oberman was de oprichter van Gelderland na een overname van de meubelfabriek Verkerk te Culemborg in 1936. Hij veranderde de naam later in Gelderland Zitmeubelen.

Mijnheer KJE(Koene Jan Elzard) Oberman was telg van de bekende Oberman houthandel uit Dokkum. Houthandelaren waren in deze jaren rijke zakenmensen en stonden hoog aangezien. De broer van Koene Oberman was een bekende verzetstrijder, Piet Oberman had als pseudoniem de naam Piet Kramer. Bekend van de bevrijding van de verzetstrijders in de gevangenis te Leeuwarden. Dit is later verfilmd.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Overval_op_het_Huis_van_Bewaring_(Leeuwarden)

KJE Oberman is ook de ontdekker van Jan des Bouvrie in 1968. Bij Gelderland heeft Jan des Bouvrie zijn naam kunnen vestigen.

vlnr. KJE Oberman, Jan Des Bouvrie, medewerker

Mijn vader ,S.Brouwers is jarenlang directeur en later ook eigenaar geweest van Gelderland meubelen, aangezien hij het van dhr KJE Oberman overnam. 

vlnr. KJE Oberman, J. van Helmond, mevr. van Helmond, S.Brouwers

Onder de leiding van Brouwers  heeft Jan des Bouvrie in de jaren '90 grote successen mogen beleven met Gelderland , zoals de Stijlprijs voor zijn fauteuil 5470F in 1990 en de Meubelprijs voor de zitmeubelserie 6430 in 1999. De omzet verdrievoudige explosief in de jaren '90 van 9 naar 30miljoen gulden. 

Jan des Bouvrie, S.Brouwers, Mies Bouwman , programma in de hoofdrol

 

Ook was S.Brouwers  hoofdsponsor van het Stedelijk Museum. Bij de tentoonstelling van 100jaar meubeldesign, onder leiding van Luca Delfini is ook een prachtig interieurboek uitgegeven. Hierin zijn de 430 van Jan des Bouvrie  en de 4800 van Henk Vos (vader van Roderick Vos) opgenomen, (mede door de donatie van 200.000€ van S.Brouwers).

S. Brouwers heeft in 1982 het (destijds) europees gepatenteerde stoffeersysteem uitgevonden waar iedere Gelderlandbank nog steeds van voorzien is en zich nog steeds onderscheid van andere meubelfabrikanten. Bekende fabrieken als Cor Duitsland hebben dit systeem in licentie gekocht voor toepassing op hun meubelen. 

Zelf heb ik 10 jaar actief bij Gelderland gewerkt in het toenmalige familiebedrijf. En de liefde voor het meubelvak is toen ook ontstaan en gebleven. Wij maken nu in onze kleinschalige productie meubelconcepten gebaseerd op kwaliteit en maatwerk. 

Meneer Oberman zat tussen de middag altijd in het privékantoor te pauzeren in deze fauteuil. En nam altijd zelf een boterham mee , aangezien hij in Ouderkerk ad Amstel woonde en dus niet even tussen de middag naar huis kon. Na zijn pensionering, (70+) kwam hij altijd 1 keer per week een volledige dag naar de Gelderlandfabriek, aan de Stationsweg 7 te Culemborg. Hier keek hij echt naar uit en las dan vaktijdschriften en maakte dan altijd nog even een rondje door de productie. 

 

Je ouders eren

Je ouders eren - Doen wat verwacht wordt
Het gebruik om de ouders te eren komt in verschillende culturen en levensbeschouwingen tot uiting. In de Chinese cultuur staat het eren van je ouders in het hoogste aanzien.1 De Talmoed stelt dat ouders met extreem ontzag moeten worden behandeld.2 In Nederland en andere Westerse landen zijn er feestdagen in het leven geroepen om de waardering voor ouders uit te drukken.

Veel mensen geloven dat het eren van je ouders een vergoeding is voor de jaren waarin zij jou hebben voorzien van onderdak, voedsel en kleding. En dus wordt de omvang van deze eer bepaald door wat de ouders in die tijd voor jou hebben gedaan. Na de Exodus uit Egypte dwaalde een hele generatie Israëlieten veertig jaar lang door de woestijn. In deze periode werden de kinderen door hun ouders noch gekleed noch gevoed. God gaf hen “manna” om te eten, hun kleren groeiden met hen mee en hun schoenen versleten niet (Exodus 16:35Deuteronomium 8:3-4). Toch was het juist deze generatie die aan de voet van de berg Sinaï stond en Gods gebod hoorde: “Eer uw vader en uw moeder.” Het eren van je ouders is dus niet afhankelijk van wat zij voor jou hebben gedaan en zelfs niet van de vraag of zij wel goede ouders waren. God verwacht dat wij onze ouders eren, eenvoudigweg omdat zij ons het geschenk van het leven hebben gegeven.

 

© 2009 - 2024 Koeienbank | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel